na vrh

Emisija CO2(GHG) i karbonski otisak

Usluge » Emisija CO2(GHG) i karbonski otisak

Klimatske promene predstavljaju značajnu opasnost za život na Zemlji, zato čovečanstvo prvo mora da smanji, a zatim i potpuno eliminiše emisiju ugljen-dioksida. Polazeci od pretpostavke da nadzor, validacija i verifikacija emisija gasova sa efektom staklene bašte omogucava organizacijama da ih efkasnije ciljaju i kontrolišu, ISO-ov tehnički komitet ISO/TC 207 za upravljanje zaštitom životne sredine je izradio nekoliko standarda iz serije ISO 1406x za upravljanje gasovima s efektom staklene bašte koje emituju organizacije, projekti i proizvodi. ISO standardi imaju mnogo različitih uloga u borbi protiv klimatskih promena, bilo na strateškom, vladinom i organizacionom nivou ili u taktičkim aplikacijama na nivou projekta, pa čak i na nivou proizvoda.

ISO standardi iz serije ISO 1406x pružaju alate koji organizacijama omogućavaju da odrede početnu tačku za sve programe za kontrolu i zatim eliminaciju emisija gasova s efektom staklene bašte, što predstavlja referentni inventar, koji se može odnositi na organizaciju u celini ili određenije na pojedinačni proces ili proizvod, takođe poznat kao otisak karbona. Posedovanje takvih podataka i informacija omogućava organizacijama, regulatornim telima i kompanijama da donose informisane odluke i da zatim prate njihov napredak u smanjenju emisija GHG gasova.

WRG Europe d.o.o. vam nudi usluge validacije i verifikacije, kako bi vam pomogao u izvršavanju obaveznog i dobrovoljnog izveštavanja o emisijama gasova staklene bašte (GHG).